Geir

 

Geir är en fjording på 11 år och har födelsedag 17 mars!

Vi köpte honom i december 2007 efter att jag under en tid varit sugen på att ha häst igen. Dessutom är mina döttrar lite häst- och ridintresserade så de hjälper mig med honom.

Min gamla häst LaFleur -76 (som blev 32 år) dog 1:e november och hon sköttes i stort sett enbart av syrran de sista 17 åren pga av ekonomi och barnafödslar. Men som sagt, det började suga i hästtarmen igen.....
Syrran och jag var i Skåne och tittade på en annan fjording först, men det var inte riktigt vad vi sökte.
Så på vägen hem så ringde vi Rebeca, som veckan innan ringt på vår annons "häst köpes", och sade vi gärna ville komma och titta. Och där var han!!! "Vår" Geir! Det kändes direkt i hjärtat att honom vill vi ha! Men man ska ju sansa sig vid ett så viktigt köp så........
vi fick hem honom på prov. Men bestämde oss ändå ganska fort att det är Geir vi vill ha! Han är verkligen familjens häst, men kanske allra mest stormattes! Han är snäll och go´, alltid positiv med öronen rätt fram, envis som ett kallblod kan vara och med ett stort, varmt klappande hästhjärta. Bara helt underbar!

Vi har också "på köpet" fått två nya vänner, Geirs ex-mattar; Rebecka och Barbro. Vi har fortfarande kontakt och de har även varit och hälsat på Geir några gånger och hjälpt flickorna med lite ridträning med Geir. En sådan kontakt är så mycket värt.

Tack till Rebeca och Barbro att vi fick förtroendet att köpa Geir.

Hem